"Дякую президенту": Трамп похвалив сам себе за придушення заворушень у Вашингтоні і Міннеаполісі

Президент США Дональд Трамп подякував сам себе за забезпечення порядку в охоплених протестами містах країни, зокрема, у Вашингтоні та Міннеаполісі

Про це Трамп написав у себе в Twitter.

"В окрузі Колумбія (Вашингтон - ред.) не було проблем минулої ночі. Багато арештів. Чудова робота, зроблена усіма. Переважна сила. Домінування. Міннеаполіс був чудовий (дякую президенту Трампу!)", - зазначив він.

Читайте також: Безлади у США: Трамп назвав губернаторів "купкою придурків" і звинуватив їх в слабкості

  • Нагадаємо, що у Міннеаполісі спалахнули масові протести, що переросли у безлади, через смерть афроамериканця Джорджа Флойда незабаром після його затримання місцевими правоохоронцями за підробку документів. Один із поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло. За словами правоохоронців, Флойд чинив опір під час затримання і перебував під впливом наркотиків.
  • Заворушення поширилися на всю територію США. Учасники безладів атакують поліцейські дільниці, вчиняють підпали і грабують магазини.
  • Трамп заявив про намір визнати терористичною організацією рух "Антифа", що об'єднує низку ліворадикальних організацій  на тлі масових заворушень, які охопили багато американських міст.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb