Відтермінувати на рік: Зеленський під час зустрічі з представниками бізнесу подзвонив голові держбанку щодо погашення кредитів

Володимир Зеленський після скарг бізнесу телефонував голові "Укрексімбанку", щоб той реструктуризував борг прохачів

Про це повідомляє "Економічна правда".

Повідомляється, що після того, як бізнесмени Хмельниччини заявили, що мають труднощі з реструктуризацією власних кредитів взятих в "Укрексімбанку", президент Володимир Зеленьский особисто зателефонував голові банку Євгену Мецгеру.

Підприємці заявили, що протягом місяця намагалися реструктуризувати кредиту спілкуючись з членам правління банку. 

Після першої телефонної розмови членів делегації Зеленського з головую держбанку Мецгером, той заявив що питання вирішить керуюча філією у Хмельницьку Тетяна Лундишева, проте ця відповідь не влаштувала бізнесменів. Після цього Зеленський особисто зателефонував до Мецгера.

"Люди скаржаться, що ви не видаєте ніяких кредитів. А також на те, що банк не надає відтермінування сплати тіла кредиту. Для чого ти відправляєш їх до Лундишевої, якщо бізнесмени не можуть вирішити питання у Києві? Жень, послухай мене, тут не питання однієї компанії, це різні компанії. Значить це відбувається у вас по всій країні. Це глобально вирішуєте ви", - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обіцяє іпотеку під 10%: в НБУ пояснили, чому це поки неможливо

"...У вас немає рішення в банківській системі, що ви людям даєте відтермінування, наприклад, на рік. Коли ви це зробите і скомунікуєте із суспільством, питання виникати не будуть. Будь ласка прийміть таке рішення, щоб люди могли погашати кредити через рік. У них зараз немає грошей через коронавірус", - додав Зеленський після відповіді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb