Баканов відкинув припущення про "секретні тюрми СБУ", назвавши це російською пропагандою

В Україні немає “секретних тюрем СБУ”, а чутки про системні порушення прав людини з подачі проросійських пропагандистів

Про це голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, під час координаційної наради керівників правоохоронних органів держави, повідомив прессцентр органу.

“В Україні триває війна, у тому числі гібридна. Ми захищаємось не лише від російських куль, а й від інформаційних атак та величезної цілеспрямованої брехні. Тож давно звикли до постійних “вкидів” про “секретні тюрми СБУ”. Ще раз наголошую – у Служби безпеки немає жодних секретних тюрем, де нібито когось катують. Це – фантазії російських пропагандистів”, – сказав він.

Баканов наголосив, що в СБУ звертають особливу увагу на те, щоб не допускати проявів порушень прав людини чи тортур.

“Справедливість має бути сильною. Але вона не повинна виходити за встановлену законом межу. Саме такою межею є застосування тортур і приниження гідності людини”, - повідомив він.

Баканов відзначив, що з 2017 року в СБУ діє спеціальна група для співпраці з міжнародними та правозахисними організаціями.

“Ми детально вивчаємо всі звернення та доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. Проводимо перевірки і при цьому відверто кажемо нашим міжнародним партнерам: якщо ви бачите в роботі СБУ якісь порушення, негайно звертайтеся до прокуратури. Всі, хто порушує закон, повинні відповідати за законом. І працівники Служби безпеки – не виключення”, – резюмував очільник СБУ.