Катастрофа федерального масштабу: у Росії в річки вилилося 20 тисяч тонн палива, ліквідація наслідків займе 14 днів

У російському Норильську (Красноярський край) в результаті розгерметизації резервуара з дизельним паливом на ТЕЦ-3 розлилося близько 20 тисяч тонн нафтопродуктів

Аварія в Норильську сталася 29 травня, однак тільки 3 червня президент Росії Володимир Путін підтримав введення режиму надзвичайної ситуації федерального характеру, повідомляє російський Інтерфакс.

Міністр з надзвичайних ситуацій РФ Євген Зіничев доповів, що його відомство дізналося про сам факт розливу дизельного палива тільки через два дні після події.

В Морській рятувальній службі повідомили, що частина розлитого палива потрапила в річки Далдикан і Амбарна. Нафтопродуктами заповнені практично всі їхні притоки. 1 червня фахівці приступили до очищення води, очікується, що ліквідація наслідків аварії займе 14 днів.

За попередніми оцінками Росприроднагляду, гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин у водних об'єктах перевищені в десятки тисяч разів.

"Встановлено, що максимальний обсяг нафти на бонових огорожах на сьогоднішній момент складає 20 сантиметрів", - заявила глава відомства Світлана Радіонова.

За її словами, в грунт потрапили близько 6 тисяч тонн нафтопродуктів, в воду - близько 15 тисяч тонн.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❗ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ КАТАСТРОФА В НОРИЛЬСКЕ! ⠀ ⚡29 мая на территории ТЭЦ-3 АО "НТЭК" произошла разгерметизация одного из резервуаров, из-за чего разлилось около 20 тысяч тонн нефтепродуктов! ⠀ ⚡Последствия аварии непредсказуемы, особенно в условиях северной природы. Это может поменять жизнь коренных народов, повлиять на здоровье людей. А как это повлияет на экологию и сколько погибнет животных и рыбы, страшно даже представить. ⠀ ⚡Концентрация загрязняющих веществ в воде в десятки тысяч раз превышает норму. ⠀ #elysium_экология

Публикация от СТРОИТЕЛЬСТВО ТАУНХАУСЫ СОЧИ (@elysium.city)

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb