Нацрада перевірить телеканал "Прямий" через нецензурні вислови Ганапольського

4 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку Прямого каналу

Про це повідомляє Укрінформ.

Підставою стали результати моніторингу за 1, 2 і 3 травня. У ці дні на каналі транслювали в прямому ефірі та в повторі програму "Ехо України" з ведучим Матвієм Ганапольським.

Відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич повідомив, що в програмі зафіксовано використання ненормативної лексики, а програма транслювалася в час, доступний для дитячої аудиторії, тобто є ознаки порушення норм закону про захист неповнолітніх від шкідливого контенту.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк зазначила, що у проєкті рішення "є великий перелік всього, що було сказано", і Нацрада має це перевірити "з приводу тексту, який наведений, і його можливого впливу на неповнолітню аудиторію".

Член Нацради Олександр Ільяшенко зауважив, що в проекті рішення як приклади ненормативної лексики наведено лише два слова: "с**ка" і "г**но".

"У мене є великі сумніви, що це тягне на якусь санкцію", – сказав він і запитав у юристів, чи є тут порушення з юридичної точки зору.

Представниця юридичного управління Нацради сказала, що управління підтримує цей проект, "тому що дані висловлювання можуть зашкодити неповнолітнім, і ці висловлювання були сказані саме ведучим програми, а не гостем".

Це вже третя перевірка Нацради телеканалу за останні півроку.