Росія передала Асаду другу партію винищувачів МіГ-29

Росія передала Сирії другу партію військових літаків МіГ-29

Це сталося через кілька днів після звинувачень США на адресу Москви у використанні Сирії для передачі літаків до Ліві, інформує Радіо Свобода.

Посольство Росії в Дамаску 3 червня повідомило, що літаки передали сирійській армії в межах співпраці в оборонній сфері.

Країни Заходу, розслідувачі ООН, правозахисні групи звинувачують Росію та сирійський уряд в авіабомбардуваннях цивільних та можливих воєнних злочинах під час дев’ятирічної війни в Сирії.

Наприкінці травня американська армія звинуватила Москву у відправці військових літаків до Лівії з метою підтримки російських найманців з так званої "ПВК Вагнера", які, за даними ООН, допомагають генералу Халіфі Хафтару протистояти міжнародно визнаному уряду.

Командування США в Африці заявило, що 14 літаків МіГ-29 та Су-24 надійшли до Лівії через Сирію, де їх перефарбували на авіабазі "Хмеймім".

Російська влада заперечує свої зв’язки з "ПВК Вагнера" та відправлення літаків до Лівії.

"Лівійська національна армія" під командування Халіфи Хафтара заперечила отримання літаків, але повідомила, що відремонтувала старі лівійські літаки та готує їх до нової кампанії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb