Транслювали "Парад Перемоги" у Мінську: Нацрада призначила перевірку "КРТ"

4 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ через трансляцію 9 травня параду Перемоги з Мінська

Про це повідомляє "Укрінформ".

"За результатами моніторингу супутникового мовлення ТОВ «Телестудія «АСТРА-ТБ», місто Київ, логотип «КРТ», за 9 травня 2020 року зафіксовано у часовому проміжку з 11:00 до 12:04 пряму трансляцію параду Перемоги, який відбувався у місті Мінську Республіки Білорусь, з ознаками одночасної трансляції однакових програм, з наявністю на екрані водночас двох логотипів - КРТ та С (телеканалу «СТВ», місто Мінськ)", – зазначив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

Читайте також: Нацрада шукає можливості атакувати незалежних мовників, - Костинський про перевірку телеканалу "Еспресо"

Він наголосив, що порівняльний аналіз програм засвідчує, що трансляцію параду Перемоги було розпочато одночасно – об 11:00 за київським та мінським часом. По закінченню трансляції на обох каналах було зафіксовано розміщення однакового копірайту "Белтелерадиокомпания", 2020, а також заставку "1945 – 2020. Во славу общей Победы".

Як зазначив Зіневич, ретрансляція іноземної програми в ефірі "КРТ" має ознаки порушення ліцензіатом вимог закону України "Про телебачення і радіомовлення" та власної ліцензії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb