У Івано-Франківську поліцейські принижували та били неповнолітніх у відділку

Один з потерпілих зміг записати на диктофон розмову з поліцейськими, де чутно погрози та брудну лайку в бік хлопців з боку поліцейського

Про це повідомило івано-франківське видання "Галка", до якого звернувся батько одного з затриманих хлопців.

Поліція затримала сина чоловіка з другом близько 19 години 30 травня. Причиною затримання було нібито те, що вони б'ються між собою на вулиці Бельведерській.

Одному з хлопців вдалося записати події у міському відділі на диктофон мобільного телефону. Аудіозапис на 30 хвилин рясніє нецензурщиною та погрозами поліціянтів до юнаків. Хлопці пояснювали, що не билися, а сперечалися і жартома імітували бійку та не мають претензій один до одного, на них вирішили скласти адмінматеріали – бо ті порушували спокій у громадському місці.

Хлопці документи підписувати відмовились. Один з затриманих зазначив, що поліцейський вдарив його у груди, а його товариша били по обличчю.

Поліцейські змусили затриманих роздягнутися до білизни, принижували за татуювання (питали, чи готові вони за них відповісти, заявляли, що в майбутньому будуть відповідати за них “на зоні”), питали, “під ким вони ходять”. У юнаків взяли відбитки пальців, тату сфотографували.

Батька неповнолітнього зауважив, що коли  приїхав у відділок, ще не знав про те, як спілкувалися з юнаками. Однак підкреслив, що поліціянт, котрий його зустрів, поводився зухвало та не хотів представлятися.

Аудіозапис розмови він передав у прокуратуру, інспекцію внутрішніх розслідувань поліції та керівнику прикарпатської поліції Володимиру Голубошу та просить дати оцінку діям у міськвідділі. Чиї саме голоси на аудіо – чоловік досі не знає.

У поліції відреагували на інцидент. Поліція Івано-Франківщини розпочала службове розслідування за фактом нетактовної поведінки поліцейських

"Прослухавши аудіо було встановлено працівників поліції на ньому. Вони працюють у поліції понад 10 років. Матеріали службового розслідування будуть передані прокуратурі. Такі працівники будуть звільнені”, – заявив т.в.о. заступника начальника ГУ НП області Остап Білейчук.

Обережно, нецензурна лексика 

Сайт Галка · Поліціянт про сніданок

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb