Україна готова дати військову відсіч у разі наступу РФ через дефіцит води у Криму, - Резніков

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна готова дати військову відсіч РФ, якщо вона почне наступ через дефіцит води у Криму

Про це Резніков заявив в інтерв'ю Укрінформу, коментуючи побоювання щодо ризику військового наступу РФ через нестачу води в окупованому Криму.

"Ми не боїмося. Ми готові сьогодні до будь-яких вчинків і дій. Ми за 6 років уже відбоялися. Сьогодні в нас зовсім інший стан бойової готовності, інша українська армія, яка готова дати відсіч ворогу", - заявив Резніков.

Віце-прем'єр додав, що принципова позиція України щодо водопостачання води до окупованого півострова залишається незмінною.

"Буде повна деокупація Криму, відновимо водопостачання. Допомагати окупаційній російській адміністрації ми не збираємося", - заявив посадовець.

До 2014 року близько 85% потреб жителів Криму в воді забезпечував Північно-Кримський канал, вода через який йшла із материкової України, проте після російської анексії Криму поставки води було припинено.

У березні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, мотивуючи це тим, що там живуть українці.

Пізніше він пояснив свою заяву, зазначивши, що уряд України не може подавати воду в Крим до повернення його до складу України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb