В Берліні українська делегація ні про що не домовилася, - Княжицький

У Берліні українська делегація ні про що не домовилася, тому що кожен домовляється про щось своє

Таку думку висловив народний депутат з "Європейської Солідарності" Микола Княжицький, коментуючи скандальну заяву глави держави про контрабанду, пише "Прямий".

"По-перше, нібито вони домовилися про зустріч міністрів закордонних справ. Але знову ж таки ця домовленість відбулася без Росії. Погодиться на це Росія чи ні? Вона ніяк про це не прокоментувала. Думаю, що, скоріше за все, ні", - сказав Княжицький.

Він вважає, що насправді не домовилися ні про що, тому що кожен домовляється про щось своє.

"Єрмак домовлявся з керівництвом Німеччини і Франції. Резніков говорив про те, що необхідно говорити в "будапештському форматі", в Будапештському меморандумі, а це інші країни. Це США і Великобританія, а не Німеччина і Франція. Зеленський каже, що треба з Путіним говорити і в очі йому дивитися. Козак їде в Німеччину. І про що домовляється? Ми ж пам’ятаємо, що в Молдові відбувалося. І це був успіх Козака. І тому він прийшов в цей процес", - додав Княжицький.

Він зауважив, що відбулося тоді те, що фактично Молдова перестала бути суб’єктом, а стала об’єктом.

"Домовилися Захід і Росія про те, що буде створена спільна коаліція, де більшість і президент будуть ті, хто підтримують проросійський вектор. Згодом вони обдурили Захід і таким чином значною мірою збільшили контроль Російської Федерації над Молдовою. Про те саме, я думаю, говорив Дмитро Козак в Німеччині, коли він туди літав", - сказав Княжицький.

Він наголосив, що Німеччина на це не погоджується, і про це свідчать розмови з українськими урядовцями.

"І позиція Меркель, яка не їде до Трампа і не бажає, щоб там присутня була Росія в G7, теж говорить про те, що Німеччина все одно буде продовжувати підтримувати Україну. Тому з точки зору відновлення якоїсь української коаліції, я думаю, цей візит був успішним. Але з точки зору припинення війни, як це обіцяв Зеленський, і домовленістю з Росією, я думаю, що цей візит ще раз засвідчив, що цей шлях дійсно неможливий, поки в Путіна є така позиція – бо він вирішує він, а не всі інші", - завершив Княжицький.