Вікторія Войціцька: інвестори у зелену енергетику отримують надприбутки

Інвестори у зелену енергетику отримують близько 15-20% річних у євро у той час, коли уряд планує підвищувати тарифи для населення. Такої ситуації можна було б уникнути, заявила Вікторія Войціцька, депутатка Верховної Ради минулого скликання, у програмі Energo Live на телеканалі Еспресо

“Зараз інвестиції у зелені проекти за тарифами, які є в Україні, забезпечують дохідність для інвестора приблизно на рівні 20-25% в євро. Це при тому, що це єдина галузь в Україні, де на рівні закону інвестору забезпечений саме дохід в євро”, -- сказала Войціцька.

Вона вважає, що Україна “не може собі дозволити такі тарифи з одного боку, а з іншого інвестори мають трошки переглянути свої апетити”. Спеціальні тарифи для інвесторів мають суттєво знизитися, оскільки “зниження тарифів на 15-20% не вирішить проблеми”.

Войціцька також критикує наміри уряду переглянути тарифи на електроенергію для домогосподарств. На її думку, якщо б в Україні не було таких виплат інвесторам у зелену енергетику, то й переглядати тарифи для населення було б непотрібно.