Володимир Омелян про авіасполучення: буде дорожче і не так зручно

Цьогоріч через коронакризу авіасполучення буде дорожчим і не таким зручним як раніше, прогнозує ексміністр інфраструктури Володимир Омелян. Таку заяву він зробив у програмі "Еспресо: капітал" на телеканалі Еспресо

“Боюся, що цьогоріч в нас вже не буде такої географії польотів і таких цін, які ми мали в 2017-2019 роках. Все буде дорожче, менш зручно і зменшиться кількість пасажирів”, -- сказав ексміністр.

За його словами, протягом останніх років авіація стала транспортом для всіх. Нею могли скористатися не тільки бізнесмени та еліта, а й люди з невеликим достатком, у тому числі студенти та пенсіонери. Зараз через кризу все знову повернеться на круги своя, каже Володимир Омелян.

Він критикує уряд за ненадання підтримки аеропортам: “Українські аеропорти фактично на колінах. … І тут з боку уряду не бачимо жодних заходів”.

Володимир Омелян також не сприймає ідею президента Володимира Зеленського утворити нову державну авіакомпанію: ”Коли українські авіакомпанії фактично на порозі банкрутства і мають величезні фінансові проблеми через простій своїх літаків і екіпажів, такі речі вести злочинно”.