Вивели в тінь понад 500 млн грн: СБУ викрила міжнародне угруповання відмивачів грошей

Служба безпеки України викрила діяльність міжнародного угруповання, яке займалось легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та проведенням так званої "перестановки" готівки в Україні та за кордоном, зокрема у Малайзії, ОАЕ та країнах СНД

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори створили низку товариств, зареєстрованих у тому числі на фірми з РФ, які належали особам, що брали участь в окупації Криму.

Зловмисники організували "мережу" з структур для відмивання грошей. Таким чином комерсанти вивели у "тінь" понад 500 млн грн, маскуючи їх під ремонтні роботи, а також закупівлі товарів та послуг для потреб підприємств.

Під час проведення обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, печатки та штампи «"фіктивних" підприємств, які проводять протиправну діяльність. Також вилучено понад 1,2 млн грн

Наразі вживаються заходи для накладення арештів на вилучене майно, блокування рахунків, встановлення замовників протиправних послуг, а також перевіряється причетність організаторів до фінансування так званих "Л/ДНР"