Забезпечити безперервність процесу євроінтеграції, - Стефанішина про плани на посаді віцепрем'єра

За словами нового віцепрем'єра з європейської та євроатлантичної Ольги Стефанішиної, її завдання - забезпечити безперервність та сталість політики інтеграції України в євроатлантичний простір

Про це віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла у коментарі "Радіо Свобода".

"Усі великою командою брали участь у цьому процесі. Я не можу сказати, що це була одна людина. Я просто в цій сфері достатньо давно. Мій досвід, мої знання відомі широкому загалу, тому така пропозиція обговорювалася у великій кількості кіл, але за результатом зустрічі зі мною прем’єр-міністр ухвалив таке рішення", – прокоментувала Стефанішина своє призначення.

Вона пояснила, що не боїться, якщо через кілька місяців її захочуть звільнити або ж увесь уряд Дениса Шмигаля відправлять у відставку:

"Я не тримаюсь за посаду віцепрем’єр-міністра. В першу чергу для мене ця посада – це інструмент подальшого впровадження того мандату, яким я була сьогодні наділена. Тому скільки часу у мене на це буде, я буду використовувати його по максимуму."

Головним пріоритетом своєї діяльності на новій посаді вона назвала "забезпечення сталості реформ, пов’язаних з європейською та євроатлантичною інтеграцією і їхнє укорінення в державі, незалежно від політичних уподобань".

Стефанішина зазначила, що бачить себе на новому місці як "людину, яка забезпечить безперервність цього процесу".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb