В колонії Кіровоградської області від коронавірусу помер в'язень, - Денісова

Ув'язнений, який перебував у Кропивницькій виправній колонії №6 з діагностованим СOVID-19, помер

Про це повідомила омбудсман Людмила Денісова у Facebook.

14 травня чоловік потрапив у лікарню Кропивницького через погане самопочуття. З діагнозом "гостре запалення легень" його перевели в інфекційну лікарню, де зробили тест на коронавірус. Він був негативний.

"19 травня його виписали з лікарні та помістили на ізоляцію в окрему камеру у медичну частину Кропивницької виправної колонії №6. Через супутні хронічні хвороби ув'язнений перебував у важкому стані", - написала вона.

Колонія направила його 1 червня до лікарні з метою підготовки до звільнення від відбування покарання за станом здоров'я.

"3 червня йому зробили ПЛР-тест, який показав позитивний результат. Однак, 4 червня чоловік помер. Наразі з'ясовуються при яких обставинах ув’язнений захворів на коронавірус", - написала вона.

За словами керівництва виправної колонії всім контактним особам, зокрема 3 фельдшерам та 8 засудженим, які були в медчастині, зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції – 12 працівників конвою, які будуть протестовані.

"Вважаю, що смерть ув’язненого – наслідок неналежної організації та контролю за впровадженими карантинними заходами в установах покарань, а також фактичного ігнорування виконання наданих рекомендації за результатами моніторингових візитів, здійснених у рамках національного превентивного механізму", - підсумувала вона.