Вбивство Шеремета: розслідування не пов'язане з моєю кар'єрою, - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета ніяк не пов'язано з його кар'єрою

Про це у Верховній Раді заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Слідство вважає, що має вичерпний набір аргументів для оголошення підозр. Підозрювані відмовилися від дачі показань, участі у слідчих експериментах і перевірки на поліграфі... Розслідування цієї справи дуже серйозне, воно ніяк не пов'язане з персоналіями, кар'єрами, моєї чи інших чиновників або поліцейських. Не можу більш детально торкатися деталей справи, але епізод щодо трьох підозрюваних виділено окремо і передано до суду", - зазначив Аваков.

Він також додав, що слідство щодо організаторів, замовників та співучасників вбивства Шеремета ще триває.

  • Нагадаємо, 25 травня прокурори відмовились прийти на засідання суду по Дугар, бо головував суддя Новак, який випустив її з СІЗО під домашній арешт.
  • Раніше слідство змінило підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугар у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.
  • Дугарь отримала документи про кінець розслідування.
  • Печерський районний суд Києва 25 травня залишив під вартою підозрюваного у справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка до 23 липня.
  • Печерський райсуд Києва призначив заставу у 168 тис. грн підозрюваній у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь, адвокати зібрали суму застави.
  • Адвокат Леонід Маслов заявив, що за 5 днів після завершення розслідування та зміни характеру підозри Антоненку з організатора на виконавця досі не отримав матеріали кримінального провадження.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.