Німецькі праві навчаються в російських таборах, звідки направляють у "ДНР-ЛНР", - Focus

Войовничо налаштовані німецькі праві екстремісти проходять навчання з військовим ухилом в російському таборі під Санкт-Петербургом

Про це із посиланнями на німецький інформаційно-аналітичний тижневик Focus передає Еспресо.TV.

"Кілька учасників курсу є членами партій "Молоді націоналісти" та "Третій шлях", за якими спостерігає Федеральне відомство з охорони конституції", - пише видання з посиланням на служби безпеки.

При цьому пітерським табором "Партизан" керує правоекстремістський "Російський імперський рух", який, за його власними даними, бореться за" перевагу білої раси ".

Німецькі учасники курсу навчаються в таборі "Партизан" "поводження зі зброєю та вибухівкою, а також веденню військового рукопашного бою. Деякі випускники, у тому числі шведи і фіни, пізніше долучаються до російських збройних формувань на сході України", - зазначається у матеріалі.

Німецькі служби безпеки проінформовані про тренінг молодих правих екстремістів в Росії, але "не можуть перешкоджати їх поїздкам в Санкт-Петербург з правових підстав".

"Відомства виходять з того, що російський президент Путін поінформований про подібного роду табори і щонайменше дозволяє їм існувати", - пише Focus.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb