Суд заарештував сімох поліцейських із Павлограда, яких підозрюють у торгівлі наркотиками

У Києві суд заарештував сімох поліцейських з Дніпропетровської області, яких підозрюють у торгівлі наркотиками та інших злочинах

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави сімом учасникам банди поліцейських, до складу якої входили начальник, заступник начальника відділу поліції, начальник одного із секторів та 4 оперативники Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області", – йдеться у повідомленні.

4 червня співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції.

За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції та його підлеглі вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності, для чого вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.

Зловмисники, зокрема, залякували та катували підозрюваних для отримання "потрібних" свідчень, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення та швидкого розслідування неіснуючих злочинів.

Під час проведення понад 20 обшуків співробітники спецслужби вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби для тортур та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine