Трамп наказав вивести з Німеччини близько 10 тис. американських військових, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп наказав вивести з Німеччини 9,5 тис. американських військових

Про це повідомляє "Голос Америки".

Один із високопосадовців адміністрації США заявив, що Трамп наказав вивести з Німеччини 9,5 тис. військовослужбовців. Наразі у Німеччині базуються 34,5 тис. американських військових.

Чиновник, який побажав залишитися невідомим, сказав, що цей крок став результатом місяців роботи генерала Марка Міллі, глави Об'єднаного комітету начальників штабів, і жодним чином не пов'язаний з напруженістю, яка виникла у відносинах між президентом Трампом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка завадила плану президента США провести зустріч G7 у червні.

Необхідність у великому контингенті війська США у Німеччині зменшилася в зв'язку зі збільшенням витрат на оборону держав-членів НАТО

Ще один високопоставлений представник Білого дому, заявив, що військовослужбовці з Німеччини будуть передислоковані - деякі до Польщі, деякі в інші союзні країни, а деякі повернуться до США.

За його словами, необхідність у великому контингенті війська США у Німеччині зменшилася в зв'язку зі збільшенням витрат на оборону держав-членів НАТО. Він також зазначив, що дане рішення містилося у меморандумі, підписаному нещодавно радником Трампа з національної безпеки Робертом О'Брайеном. За його словами, робота над відповідним планом була розпочата ще в вересні, нині все готово для його реалізації.

Джек Рід, лідер демократів у Комітеті з питань збройних сил Сенату США назвав цей крок дріб'язковим і безглуздим.

Демократ Еліот Енгель, глава Комітету з питань зовнішньої політики Палати представників Конгресу США, розповсюдив заяву, в якому, зокрема, зазначив, що це рішення зіграє на користь Росії.

"Володимир Путін буде задоволений, що американський президент послаблює наші системи стримування російської агресії в Європі", - сказав Енгель.

Водночас, представник Ради національної безпеки США Джон Еліот заявив, що Сполучені Штати як і раніше прихильні співпраці з Німеччиною.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine