Колишній російський агент Скрипаль із донькою переїхали до Нової Зеландії, - ЗМІ

Колишній агент російських спецслужб Сергій Скрипаль із донькою Юлією, яких отруїли навесні 2018 року, переїхали з Великої Британії до Нової Зеландії

Про це із посиланням на британські ЗМІ повідомляє DW.

Колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його донька Юлія переїхали до Нової Зеландії, де проживають під новими іменами, пише британське видання The Sunday Times, посилаючись на неназваних високопоставлених представників уряду. За їхніми даними, до цього Скрипалі більше року прожили в будинку, підібраному службою зовнішньополітичної розвідки Великої Британії MI6.

Колишній російський агент та його донька були отруєні в британському Солсбері в березні 2018 року. За версією слідства, отруту - нервово-паралітичну речовину "Новачок" - було нанесено на дверну ручку будинку Скрипаля в Солсбері. Після тривалого лікування постраждалі залишили лікарню, а їхнє місце перебування трималося в таємниці.

Лондон звинуватив у злочині ймовірних співробітників Головного управління Генштабу ЗС Росії (колишнього ГРУ), Руслана Бошірова і Олександра Петрова, допустивши, що їх імена можуть бути вигаданими. Пізніше в справі з'явився третій підозрюваний - представник військової розвідки Росії, який прибув до Британії під ім'ям Сергія Федотова. Розслідувачі групи Bellingcat, The Insider, Conflict Intelligence Team і "Проект" дізналися подробиці з біографії Бошірова, Петрова і Федотова і назвали їх справжні імена - Анатолій Чепіга, Олександр Мишкін та Денис Сергєєв.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb