У Нідерландах стартує другий блок слухань по справі MH17

З 8 червня по 3 липня в Нідерландах пройде чергова сесія судового процесу у справі про збитий МН17, суд підіб’є підсумки попереднього блоку, а прокуратура виступить з презентацією кримінального розслідування цього злочину

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення суду

За слуханнями можна буде спостерігати в прямому ефірі.

"Як заплановано, кримінальну справу MH17 відновиться в понеділок, 8 червня. Однак з-за чинного коронавіруса і відповідних національних настанов блок судових слухань внесено корективи, в результаті чого присутні в залі суду в Судовому комплексі Схіпхол зможе обмежене число людей. Природно, всі можуть стежити за слуханнями в прямому ефірі", - йдеться в повідомленні.

Так, з-за пандемії присутні в суді повинні знаходитися на відстані 1,5 метра один від одного. У кого є легкі симптоми ГРВІ або висока температура - у будівлю допущені не будуть. Крім суддів, секретарів і прокурорів у залі суду будуть присутні максимум два адвоката родичів, два захисника та обмежене число представників ЗМІ.

Нагадаємо, останнє слухання відбулося 23 березня тільки з участю зацікавлених сторін, без публіки і преси через пандемії.

Раніше в українському Міністерстві закордонних справ заявили, що вироків у справі MH17 слід чекати як мінімум кілька років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb