Доба в зоні ООС: з боку ЗСУ - один поранений, окупанти втратили трьох бойовиків загиблими

У понеділок, 8 червня, російські війська на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши у тому чисді заборонені Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм міномети

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники обстріляли українські позиції неподалік Новотроїцького із 82-мм мінометів і станкових протитанкових гранатометів. Такі ж гранатомети ворог застосував біля Мар'їнки.

По захисниках Водяного російські терористи били з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а оборонців Богданівки обстрілювали з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" росіяни двічі відкривали вогонь по опорних пунктах Об'єднаних сил поблизу Оріхового, застосовувавши 120-мм міномети, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

По позиціях біля Новолуганського загарбники двічі стріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а по околицях Новоолександрівки – з ручних протитанкових гранатометів. Біля населених пунктів хутір Вільний і Травневе противник застосував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав поранення.

Українські військовослужбовці відповіли на ворожі обстріли вогнем. За даними розвідки, 8 червня бійці ООС знищили трьох окупантів.

Від початку доби 9 червня станом на 7:00 російські війська 4 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм і гранатометів різних систем по опорних пунктах біля Оріхового. Також гранатомети різних систем ворог застосував поблизу Новолуганського і Шумів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів оборонні укріплення на підступах до Мар'їнки.

Втрат серед бійців ООС унаслідок цих обстрілів не зафіксовано.

Українські військові у відповідь вогнем зі штатного озброєння по ворожих позиціях подавили активність противника.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb