На Кіровоградщині та Дніпропетровщині відеокамери цілодобово фіксуватимуть дії поліцейських, - МВС

Міністерство внутрішніх справ планує запустити пілотний проєкт системи Custody Records для цілодобового контролю в 10 підрозділах поліції Кіровоградської і в одному відділі поліції Дніпропетровської областей

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Зазначається, що система Custody Records впроваджена у чотирьох ізоляторах тимчасового тримання: у Сарнах, Кропивницькому, Херсоні та Дніпрі. Найближчим часом МВС планує розширити функціонування системи.
Повідомляється, що пілотний проект буде здійснено в 10 підрозділах Кіровоградської області та в одному відділі поліції Дніпропетровської.

"Система працює два роки, і ми побачили позитивні результати. Вона діє, як на захист поліцейському, так і на захист затриманого людини. Всі дії записуються на відеокамеру, і в будь-який час ми можемо простежити, хто що говорив і робив. З моменту, коли ця система почала працювати, в ІТТ зменшилася кількість помилкових звинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими", - повідомив начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції Руслан Горяченко.

Зазначається, що система дозволяє автоматизувати роботу поліцейського і виключає людський фактор, як причину незаконного насильства.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb