Нардеп-"слуга" Верещук назвала питання, які б вона винесла на референдум

За словами нардепа-"слуги" Ірини Верещук, на референдум в Україні потрібно виносити суспільно значущі питання, серед яких можуть бути питання землі, скорочення кількості депутатів

Про це нардеп від партії "Слуга народу" Ірина Верещук розповіла у коментарі журналістам, передає "Укрінформ".

"На референдум можуть виноситись питання, що не суперечать Конституції і законам України. Звичайно, це питання загальнонаціонального значення. Зрозуміло, що це мають бути і питання, що є суспільно значущими… От, наприклад, питання землі серед них є, питання щодо діяльності парламенту, щодо двопалатності парламенту і зменшення кількості депутатів. Я б теж хотіла почути, що люди кажуть по даному питанню", - зазначила Верещук.

Водночас вона зауважила, що перед початком будь-якого референдуму необхідно проводити інформаційну та роз’яснювальну кампанії. В законопроєкті має бути чітко викладено все, що стосується етапів та кроків його проведення, підкреслила вона.

Читайте також: Електронне голосування, 4 види референдумів: оприлюднено текст невідкладного законопроєкту Зеленського

На запитання про доцільність винесення на референдум питання про гральний бізнес Ірина Верещук зазначила:

"Можливо, було б і логічно (винести на референдум – ред.). Тому що це велика дискусія: чи дозволяти гральний бізнес, чи не є сумнівними доходами державного бюджету легалізація грального бізнесу. А з іншої сторони заборона грального бізнесу вже 10 років діє і це породило величезну чорну діру".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb