"Ми і є представники окремих районів Донбасу", - журналісти Казанський та Гармаш розповіли про свою роль у Мінському процесі

За словами нових членів політичної підгрупи ТКГ журналістів Дениса Казанського та Сергія Гармаша, вони будуть представляти Донбас у Мінську та домагатися від Росії повного виконання Мінських угод

Про це журналісти-переселенці з тимчасово окупованих території Денис Казанський та Сергій Гармаш розповіли у включенні до програми "Змістовно з Христиною Яцків", передає Еспресо.TV.

"Наша участь перед усім має показати, що є інший Донбас. Не весь Донбас підтримує "ДНР", "ЛНР". Я не сперечаюсь, що в них є підтримка, є люди, які їх підтримують. Але не весь Донбас. Ми такі ж самі громадяни, такі самі мешканці Донецька, Луганська - ми маємо право вирішувати долю нашого регіону. Вони змусили звідти виїхати - репресіями, переслідуваннями. Зараз вони кажуть, що ми не маємо права представляти той регіон. А чому ми не маємо права? Через те, що вони погрожують нас вбити, посадити на підвали, катувати?" - хаявив Денис Казанський.

Читайте також: У ОП назвали людей, які представлятимуть ОРДЛО в українській делегації в Мінську

Він зазначив, що для того, щоб стверджувати, що проукраїнські переселенці є представниками меншості, треба провести якісь чесні дослідження, чесний референдум.

"Насправді ми зустрілися з міністром Резніковим і спочатку поговорили щодо нашої візії, майбутнього Донбасу, процесу реінтеграції, які наші погляди на це. Коли ми дійшли висновку, що наші погляди збігаються. Оці червоні лінії, які окреслила влада, я з ними згоден. Коли наші позиції збіглися, міністр мені запропонував увійти до цієї групи. Це не є посада. Це як кажуть "суспільне навантаження". Я виконую це навантаження, адже багато пишу про це, відстежую. І було б неправильно, якби я зараз відмовився. Якщо я вже відстоюю певні цінності, тому я маю робити це і далі", - насамкінець відзначив журналіст.

Його колега по ТКГ, журналіст та головред видання "Остров" Сергій Гармаш зауважив, що вони є членами політичної підгрупи ТКГ.

"Ми не є членами ТКГ. ТКГ членами є Кучма, представник ОБСЄ і посол Росії", - уточнив Гармаш.

Він заявив, що відстежуватиме результати сьогоднішнього засідання підгрупи.

"Наші головні ролі були сьогодні. Сьогодні це був шок і для Росії, і для ОБСЄ, я так зрозумів. Десь за пів години до засідання їм повідомили, що ми додані до складу делегації. Від сьогодні в Мінському процесі почалась нова реальність", - розповів журналіст, пояснивши, що росіяни почали трактувати появу в делеції українців, як виконання Україною домовленостей Єрмака про Консультативну раду і зазначив, що це не так.

"Позиція української делегації дуже чітка. Вибори лиш після закриття кордонів і після того, як перестають стріляти.Ніяких продажів суверенітету ми вести не будемо. Ми - це виконання чітких Мінських домовленостей. Ми і є ті представники окремих районів. Ми легітимні представники, з якими Україна буде обговорювати і консультуватися у питаннях політичного майбутнього Донбасу", - зазначив переселенець.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb