"Не треба провокувати суспільство": Зеленський відповів про своє ставлення до Бандери та Хмельницького

Президент України Володимир Зеленський назвав Богдана Хмельницького у числі історичних діячів, які справляють на нього враження, а щодо Степана Бандери заявив, що до нього "не може бути просто особистого ставлення"

Про це Зеленський сказав у інтерв'ю "Українській правді".

"Дипломатія, перемовини й хитрість Богдана Хмельницкого - там у нього всього було дуже багато. Він воював, потім з ними сідав за стіл. Потім мирився, потім союзничав. Все викручував, щось потім забрав назад до України. Є дуже багато різного про Богдана Хмельницького - щось домовився, комусь продався. Все це, знаєте, дрібниці, з яких не складається історія України", - сказав Зеленський.

На питання про ставлення до Степана Бандери президент відповів, що не вважає своєчасним давати оцінку його постаті через "різне ставлення" до провідника ОУН в українському суспільстві.

"До Степана Бандери різне ставлення. Слухайте, в мене не може бути ставлення до таких людей, до таких подій за таких часів, про які ми з вами читаємо, але ми там не жили. Не може бути просто особистого ставлення. Я так думаю, що всі люди, які захищали незалежність України, – є її синами, є її дійсно героями. У нас від героя до ворога – один крок. Ви ж розумієте ставлення до історії Степана Бандери. Нема однозначності. Не треба, мені здається, провокувати Українське суспільство та відповідати на ті питання, на які повинен відповісти час", - сказав Зеленський.

Також президент схвально відгукнувся про першого президента незалежної України Леоніда Кравчука.

"Я дуже поважно відношусь до Кравчука. Він дав Україні незалежність. Щоб там не було. Багато всього кажуть. Але хто такий Кравчук сьогодні? Він – перший президент України. Зрозуміло, що люди підтримали на референдумі. Все це зрозуміло. Але..." - сказав Зеленський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb