Штраф 100 євро: в Іспанії зобов’язали носити маски в громадських місцях до "повної перемоги над коронавірусом"

В Іспанії носіння захисних масок у всіх громадських місцях залишається обов’язковим до повної перемоги над пандемією коронавірусу

Про це пише The Guardian.

"Поки немає вакцини або лікування, вірус залишається загрозою. Ми не можемо думати, що небезпека минула", - заявила офіційний представник уряду, міністр фінансів Марія Хесус Монтеро.

Міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілла в свою чергу наголосив, що людям "доведеться вчитися жити з вірусом".

Масковий режим залишається обов'язковими в ситуаціях, коли неможливо дотримуватися фізичної дистанції в 1,5 м, наприклад, в громадському транспорті.

Маски необхідно носити як на вулиці, так і в громадських будівлях. Штраф за перебування без маски в громадському місці становить 100 євро.

Читайте також: Іспанія передумала відкривати 22 червня кордони з Францією і Португалією

Водночас, згідно з дослідженням вчених з Імперського коледжу в Лондоні, заходи стримування, введені для боротьби з COVID-19, ймовірно, врятували життя 450 тисяч жителів Іспанії, пише El Pais.

За оцінками вчених, карантинні заходи, введені спочатку в Італії, а потім в інших 11 обстежених країнах Європи, дозволили запобігти 3 млн смертей в цих країнах.

В Іспанії з початку пандемії зафіксували понад 240 тисяч випадків зараження коронавірусом, більше 27 тисяч пацієнтів померли.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine