У Прип'яті поліцейські знайшли "сталкера", який заблукав

Нацполіція знайшла 28-річного екстремала-порушника, який заблукав у Чорнобильській зоні

Про це повідомляє пресслужба на Національної поліції в Київській області.

"На спецлінію "102" звернувся житель Києва, який заблукав у районі міста Прип’ять та попросив поліцейських забрати його. Правоохоронці відреагували на повідомлення і розшукали молодика", - йдеться в повідомленні.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки на чоловіка склали адмінпротокол.

Зазначається, що під час патрулювання працівники поліції виявили трьох шукачів екстриму поблизу об’єкту "Чорнобиль-2". Другу групу туристів-порушників виявили у селі Бички. Ще один чоловік без відповідних дозвільних документів перебував у Прип’яті. 

"Загалом минулих вихідних правоохоронці виявили 9 громадян, які незаконно проникли до Чорнобильської зони, минаючи контрольно-пропускні пункти", - йдеться в повідомленні. 

Щодо них було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Порушникам загрожує стягнення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Матеріали адміністративних справ направлені до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb