У США конгресмени від обох партій закликали Помпео негайно запровадити санкції проти Північного потоку-2

Представники двопартійного українського кокусу в Конгресі США закликали держсекретаря Майка Помпео негайно запровадити санкції проти компаній, причетних до будівництва в обхід України російського газогону Північний потік-2

Про це йдеться у листі конгресменів.

"Як члени двопартійного українського кокусу в Конгресі, ми пишемо, щоб висловити стурбованість щодо спроб Росії обійти санкції Конгресу проти Північного потоку-2 і закликати вас терміново запровадити санкції проти російських організацій, STIF та MRTS та будь-яких інших фірм, які беруть участь у будівництві трубопроводу або надають технічну підтримку", - йдеться у листі.

Представники українського кокусу в Конгресі зазначили, що підтримка України з боку США є сталою попри пандемію коронавірусу.

"Попри пандемію COVID-19 сталі інтереси США щодо європейської енергетичної безпеки та протидії "Північному потоку-2" залишаються твердими і ми залишаємося пильними у наших зусиллях щодо захисту суверенітету України та європейських союзників та партнерів від злочинного російського впливу", - наголосили конгресмени.

Конгресмени нагадали Помпео, що Північний потік-2 є інструментом Кремля, спрямованим проти України та європейської економічної безпеки.

"Ми з повагою закликаємо вас проконсультуватися з міністром фінансів Стівеном Мнучіним і застосовувати санкції NDAA щодо STIF та MRTS та будь-якої іншої фірми, задіяної у будівництві трубопроводів або наданні технічної підтримки, для захисту України та наших європейських союзників і партнери від цього інструменту шкідливого впливу Кремля", - підсумували конгресмени.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine