В окупованих Антрациті та Алчевську страйки шахтарів: вимагають зарплат

На окупованій частині Луганської області страйк гірників на шахті "Комсомольська" в Антрациті підтримали робочі Алчевського металургійного комбінату: вимагають виплати зарплати за три місяці

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на 0642.ua.

Інформацію про страйки повідомили з двох джерел: терорист Гіркін написав про це в мережі, а згодом інформацію підтвердив анонімний блогер з ніком "Луганський інсайд".

"Учора вночі почав страйк ЗЦ (залізничний цех), і одна бригада в доменному цеху. Вимагали, як і шахтарі "Комсомольської", виплати боргів за три місяці. Страйкували недовго - у другій половині дня з робочими розмовляло керівництво заводу, яке пообіцяло виплатити заборгованість за березень і квітень до кінця цього тижня. Після чого страйк був фактично припинений", - повідомив блогер про страйк у Алчевську.

Сайт "Новости Донбасса" відзначає, що страйки в ОРЛО тривають з 5 червня.

На шахті "Комсомольська" в підконтрольному бойовикам Антрациті Луганської області п'яту добу триває страйк гірників. Під землею знаходяться 119 гірників, які з 5 червня вимагають погасити заборгованість із зарплати за березень, квітень і частково за травень.

Також триває страйк на шахті імені Вахрушева в Ровеньках.

На тлі цього в Антрацитському районі третю добу не працює зв'язок мобільного оператора Vodafone. В угрупованні "ЛНР" стверджують, що причиною є пошкодження обладнання компанії на підконтрольній Україні території. У "Vodafone-Україна" на даний момент ніяк не прокоментували дану ситуацію.

Частково на підконтрольній бойовикам території не працює зв'язок оператора, підконтрольного терористам "ЛугаКом". Протестуючі пов'язують це з намірами окупаційної адміністрації перешкодити страйку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb