6 млрд економії щорічно: Україна на фінальній стадії підписання угоди з інвесторами в "зелену" енергетику, - Шмигаль

Уряд на фінальній стадії підписання меморандуму з інвесторами в “зелену” енергетику. Угода дасть можливість Україні зекономити 2 млрд євро до 2030 року

Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Еспресо.TV

“Ми сьогодні на фінальній стадії підписання меморандуму з інвесторами в “зелену” енергетику”, а також надання “Енергоатому” заключати двосторонні договори з промисловістю - це два дуже важливі кроки по стабілізації ситуації в енергетиці”, - заявив Шмигаль.

“Тарифи на електроенергію для населення не зростуть, державний “Енергоатом” зможе забезпечувати український бізнес дешевшою енергією й при цьому заробляти гроші, Україні вдасться уникнути міжнародних арбітражів та зберегти свою репутацію перед міжнародними інвесторами - це все частина нашої дорожної карти по виходу з енергетичної кризи”, - зазначив він.

“Ми зробили так, щоб громадяни не розплачувалися за безвідповідальне та нерозумне управління енергетикою, яке відбувалося в попередні роки”, - додав прем’єр.

Меморандум з інвесторами в “зелену” енергетику, за словами Шмигаля, дасть Україні можливість економити 6 млрд грн щороку, починаючи з цього року. 

За період до 2030 року - це понад 2 млрд євро економії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb