Був приголомшливим бійцем: Тренер Гвоздика відреагував на рішення боксера завершити кар'єру

Американський тренер Олександра Гвоздика Тедді Аталас назвав українця, який завершив кар'єру, приголомшливим бійцем

Про це повідомляє ESPN.

За словами Тедді Атласа, який свого часу тренував Майка Тайсона, він не збирався відновлювати кар'єру, проте погодився зробити це, поспілкувавшись із Олександром Гвоздиком.

"Все, що вам потрібно знати, це те, що я не планував повертатися до тренерської роботи. Я зробив це тільки через те, якою людиною Гвоздик був. Він був приголомшливим бійцем, бронзовим призером Олімпійських ігор, завоював титул чемпіона світу. Але знову ж таки, моє рішення тренувати його склалося після того, як я кілька днів був у нього в гостях. Я побачив, яка Гвоздик людина, батько і чоловік", - сказав Атлас.

Також він назвав ідеальним бій українця проти канадця Адоніса Стівенсона, у якому він у 2018 році здобув титул чемпіона світу WBC (Всесвітньої боксерської ради) у напівважкій вазі (до 79,4 кг).

"Він бився так ідеально, наскільки це було можливо. Він показав все, що потрібно було показати, щоб стати чемпіоном світу", - сказав Атлас.

Останній поєдинок Гвоздик провів 19 жовтня 2019 року та програв нокаутом росіянину Артуру Бетербієву у бою за титули чемпіона світу в напівважкій вазі за версіями WBC (Всесвітньої боксерської ради) та IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Гвоздик - бронзовий призер Олімпіади-2012. На професійному ринзі він провів 18 поєдинків, в 17 здобув перемоги (14 нокаутом) та зазнав однієї поразки.

Олександр Гвоздик володів чемпіонським поясом WBC, який у грудні 2018 року відібрав у багаторічного лідера дивізіону канадця Адоніса Стівенсона.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb