Державний Павлоградський хімзавод отримав замовлення на компоненти крилатих ракет "Нептун" для ЗСУ

На державному підприємстві "НВО "Павлоградський хімічний завод" планують запустити масштабне виробництво компонентів для вітчизняних крилатих ракет Р-360 комплексу "Нептун"

Про це повідомив директор підприємства "Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хімічний завод" Леонід Шиман, передає Defense Express.

"…Я думаю, що у найближчі тижні ми почнемо заново виробляти ракетні комплекси для потреб Міністерства оборони… Це стосується й "Нептуна", тому що дано доручення поставити три дивізіони на бойове чергування", - заявив Леонід Шиман.

Дивіться також: Генштаб опублікував нове відео випробувань ракетного протикорабельного комплексу "Нептун"

Нагадаємо, за попередніми даними, до складу дивізіону берегового протикорабельного комплексу "Нептун" входить 6 пускових установок УСПУ-360 з 24 крилатими ракетами, та відповідна кількість транспортно-заряджальних (ТЗМ-360) й транспортних машин (ТМ-360). Загалом, один дивізіон озброєний 72 крилатими ракетами Р-360 (по 4 ПКР на кожній з 6 машин - УСПУ-360, ТЗМ-360 та ТМ-360).

Відповідно до заяви Леоніда Шимана, наразі заплановано виробництво щонайменше 216 ракет для берегової версії комплексу, якими озброять 3 дивізіони РК-360МЦ, що разом налічують 24 пускових установки. З урахуванням повного боєкомплекту на базах зберігання, кількість замовлених ракет може бути у декілька разів більшою. 

Довідка: Павлоградський хімічний завод займається чотирма напрямками діяльності – утилізація, виробництво палива для ракет, виробництво ракетних двигунів і виробництво вибухових матеріалів. Усі виробничі процеси, пов'язані з вибухівкою або небезпечними хімічними речовинами, відбуваються автоматично, без участі людей, щоб мінімізувати ризики на виробництві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb