Минулої доби росіяни на Донбасі скоїли 16 обстрілів, поранивши бійця ООС. Втрати окупантів - 5 бойовиків

У вівторок, 9 червня, російські війська на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши в тому числі заборонені Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм міномети

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники тричі обстріляли оборонців Мар'їнки з гранатометів різних систем, а захисників Старогнатівки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

По околицях Широкиного росіяни били з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Авдіївки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник по два рази обстріляв українські оборонні укріплення біля Оріхового та хутора Вільний, використовуючи 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Поблизу Шумів та двічі біля Луганського агресор задіяв гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поруч із Кримським ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а по оборонцях Новотошківського гатив із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав поранення.

На всі обстріли українські військові ідповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. За даними розвідки, 9 червня окупанти втратили 5 бойовиків: одного - убитим, ще чотирьох - пораненими.

Від початку доби 10 червня росіяни 2 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли оборонні укріплення на підступах до Павлополя з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" загарбники били з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по українських опорних пунктах неподалік Хутора Вільного.

Втрат унаслідок цих обстрілів не зафіксовано.

Вогнем зі штатного озброєння по позиціях ворога українські підрозділи подавили активність противника.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb