Постачальників газу для населення можна буде обрати у мобільному додатку

Українці матимуть можливість обрати постачальника газу, скориставшись мобільним додатком “Енергетика онлайн”. Про це розповів Роман Ніцович, директор з досліджень Dixi Group в ефірі програми Energo Live з Олександром Морщавкою на телеканалі “Еспресо”

“Щодо того, де можна знайти перелік постачальників, з яких можна вибрати. В Європі це реалізується через сервіс порівняння цінових пропозицій, де видно продукти різних постачальників. В Україні це поки що реалізовано тільки через мобільний додаток “Енергетика онлайн”, який наш аналітичний центр спільно з регулятором запустив минулого року”, - пояснив Ніцович.

За його словами, додаток поки що містить не всі цінові пропозиції. “Але принаймні це перший крок до такого зручного інструменту”, зазначив представник Dixi Group.

Він також відповів на запитання глядача, чи зможуть сусіди обрати різних постачальників, враховуючи, що “труба одна”.

“Ситуація така сама, як в магазині: магазин один, а сорти хліба в ньому різні продаються. Так само і труба - по ній може текти газ різних власників. Тобто газ різних постачальників може йти до різних споживачів”, - зазначив Ніцович.

Такий самий принцип поширюється і на багатоповерхівки, додав Святослав Павлюк, директор асоціації "Енергоефективні міста України".