"Треба скасовувати!": Зеленський подзвонив міністру економрозвитку після звернення бізнесу щодо високих ввізних мит на сировину

Під час робочої поїздки президента Володимира Зеленського у Чернігівську область бізнес поскаржився на високе ввізне мито у 18% на сировину

Про це повідомляє Офіс президента України.

"Представники бізнесу поскаржилися на високе спеціальне ввізне мито в розмірі 18% на сировину, що збільшує собівартість продукції. Володимир Зеленський телефоном звернувся до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка щодо розв’язання цієї проблеми", - йдеться у повідомленні.

"Міністерство економіки узагальнило це питання - і це була помилка. Не треба узагальнювати. Треба скасовувати це мито. Вирішення цього питання зрозуміле, і ми це зробимо", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, раніше було прийняте мито у 18% на ввіз на імпорт полімерних матеріалів незалежно від країни походження та експорту.

Представники бізнесу звернулись до Зеленського, зазначивши, що ввізне мито не дозволить вітчизняним виробникам труб, шпалер та іншої продукції з полімерів конкурувати з імпортерами готової продукції, а вітчизняний виробник полімерів - монополіст, що не виготовляє необхідну сировину.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb