Безвіз це не тільки можливість для українця відчути себе майбутнім мешканцем Європи, - Княжицький

Народний депутат Микола Княжицький від фракції "Європейська солідарність" заявив, що безвіз це можливість в майбутньому створити умови для того, щоб подати повноправну заявку на членство в ЄС і в НАТО

Про це він сказав під час марафону "Три роки без віз" телеканалів "Прямий", "Еспресо" та "5".

"Очевидно всі у Львові переживають, що безвіз взагалі можна втратити. Ми бачимо, що в країні продовжуються політичні переслідування. Ми бачимо, що ціла низка законів, які ми приймали для того, щоб і підписати і виконати угоду про асоціацію і щоб Україні забезпечити безвіз - зараз є під загрозою. Тому що нові законодавчі акти, які приймаються у турборежимі, точно не відповідають європейському законодавству. Тому люди переживають. І для львів'ян і загалом мешканців західної України, як і для інших мешканців всієї України", - сказав Княжицький.

Він зазначив, що в Західній Україні є дуже багато підприємств, які відкриваються представниками західного бізнесу. За його словами, у Львові дуже сильний IT - кластер. 

"Чому IT-підприємці так полюбили Львів? Чому з усієї України приїжджають у Львів? Тому що їм дуже зручно співпрацювати із Західною Європою, вони легко перетинають кордон. Вони їдуть до партнерських фірм, спілкуються з ними. Сюди приїжджають точно так само представники європейських компаній. Це надзвичайно важливо. Прикордонна торгівля, прикордонний обмін - це можна продовжувати дуже довго, але треба ще пам'ятати, що безвіз це не лише можливість для простого громадянина відчути себе майбутнім мешканцем Європи. Для прийняття безвіз ми прийняли цілу низку надзвичайно важливих актів, які допомагають демократизувати країну і допомагають побудувати нам справедливе суспільство, яке згодом зможе підписати не просто угоду про асоціацію, а подати повноправну заявку на членство в ЄС і в НАТО. Люди в Західній Україні, як і більшість, як показує опитування - щиро цього хочуть", - сказав нардеп.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.