Стерненку вручили клопотання про домашній арешт з електронним браслетом

11 червня активісту Сергію Стерненку вручили клопотання про цілодобовий домашній арешт та електронний браслет, однак, коли відбудеться суд, - поки що невідомо

Про вручення клопотання активіст Сергій Стерненко повідомив у Twitter.

"Вручили клопотання про цілодобовий домашній арешт та електронний браслет. Коли буде суд поки невідомо. Одразу дам знати як дізнаюсь", - написав Стерненко.

Його адвокат Масі Наєм додав, що судове засідання відбудеться в приміщенні Шевченківського районного суду Києва. 

За його словами, підозра, про яку повідомили Стерненку, суперечить нормам права з кількох причин.

Найєм пояснив, що згідно з Кримінальним кодексом, не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб.

Він також нагадав, що раніше СБУ повідомила про підозру нападникам на Стерненка, кваліфікувавши їхні дії як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Читайте також: У СБУ дали пояснення по підозрі Стерненку

За словами адвоката, згідно з кримінальним кодексом, перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання або обстановці захисту. І за це передбачена кримінальна відповідальність, але лише у випадках, передбачених у статтях 118 та 124 ККУ.

Також адвокат відзначив, що кишеньковий ніж Стерненка не є холодною зброєю та пройшов відповідні експертизи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb