Венедіктова висловила свою позицію щодо вручення підозри Порошенку

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова записала відеозвернення щодо підозри п'ятому президенту Петру Порошенку

Про це повідомила пресслужба Офісу.

"В присутності адвокатів, понятих, слідчого та прокурора народний депутат відмовився від підписання та отримання письмового повідомлення про підозру, пам’ятки про процесуальні права та обов’язки підозрюваного, а також клопотання про обрання запобіжного заходу та повісток про виклик на допит в якості підозрюваного", - сказала вона.

Генпрокурор також пояснила деякі аспекти щодо підозри.

Вона заявила, що має всі законні підстави доручити іншим прокурорам здійснити письмове повідомлення про підозру.

"По-друге, після відмови отримувати документи народний депутат разом із колегами по фракції, адвокатами і охоронцями з’явився до приміщення Офісу ненерального прокурора. При цьому під приводом невідкладного прийому щодо розслідування ряду кримінальних проваджень. Хоча будь-які пропозиції, вказівки і вимоги народного депутата щодо досудового слідства є неправомірними. Тому неправомірним є і тиск на генерального прокурора вимагати повторно повідомити про підозру", - сказала вона.

Вона зауважила, що чинним законодавством не передбачено повторне повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

"Сьогодні повідомлення про підозру вже відправлене народному депутатові поштою. Далі - обрання запобіжного заходу у суді", - підсумувала вона.