Це політичні переслідування, які замовлені країною-агресором, - Княжицький про справи проти Порошенка та Стерненка

Нардеп фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький заявив, що наразі переслідування п’ятого президента Петра Порошенка та активіста Сергія Стерненка відбуваються на замовлення країни-агресора

Про це він заявив в ефірі програми "Червон лінія з Сергієм Висоцьким", передає Еспресо.TV.

"Якщо дивитись на те, що відбувається зараз при Зеленському, це все нагадує фарс. Очевидно, що звинувачення щодо Тимошенко були значно серйознішими. Хоча це були чистої води політичні переслідування. Я дивлюсь на це трошки інакше, ніж на ті переслідування, що були за часів Януковича. Бо тоді були чистої води політичні. А зараз це політичні переслідування, які, з моєї точки зору, замовлені країною-агресором. Бо не один Порошенко переслідується. І справа Стерненка, яка сьогодні розглядається, це очевидно політична вправа і дуже символічна справа", - сказав Княжицький.

Нардеп зазначив, що Стерненко та Порошенко переслідуються через те, що вони українці.

"Не треба забувати, що Стерненка насправді переслідують за те, що він українець в російськомовному місті Одеса. Рівно за те саме вони переслідують Порошенка. Тому предмети звинувачень тут ролі не грають", - повідомив Княжицький. 

Він зазначив, що всі справи проти Порошенка не мають фактажу і судової перспективи.

"Очевидно, що вони використовують те, що Зеленський Порошенка боїться, що в нього комплекс Порошенка, що йому самому здається, що Порошенко досі президент. Це не Порошенку так здається, це Зеленському здається. Воно ще так комічно виглядає, бо ці всі справи висмоктані з пальця. Вони не мають під собою фактажу і судової перспективи. Не кожен суддя погодиться, навіть не кожен прокурор погодиться йти з такими обвинуваченнями, як проти Порошенка", - додав Княжицький.

Нардеп повідомив, що Зеленський прийшов на пост президента для того, щоб володарювати.

"Очевидно, що об'єднує і Януковича, і Зеленського це не відчуття, що існує український народ. Для Януковича Україна і влада - це був штат Техас. Тобто, вони казали, що економічні націоналісти, але вони ніякі не націоналісти, вони сприймали територію як свою отчину, яку вони прийшли грабувати. Вони не помічали, що існує українська нація з якимись культурними, мовними, національними потребами. Зеленський теж цього не помічає. Він пришов не грабувати, він прийшов володарювати", - наголосив Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb