Доба в зоні ООС: поранено трьох бійців ООС, окупанти втратили 16 бойовиків

У четвер, 11 червня, російські війська на Донбасі 16 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Мар'їнки ворог тричі впродовж доби обстрілював опорні пункти Об'єднаних сил, використовуючи 82-мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Двічі ввечері загарбники стріляли з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Новомихайлівки. Поруч із населеним пунктом Гнутове окупанти застосували 82-мм міномети.

Неподалік Новотроїцького росіяни стріляли з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а оборонців Чермалика обстріляли зі снайперської зброї. Проти захисників Павлополя агресор задіяв БПЛА для скидання гранатометного пострілу, 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" по укріпленнях Об'єднаних сил неподалік Оріхового збройні формування РФ двічі вели вогонь зі 120-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Захисників хутора Вільний загарбники обстріляли з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів. По позиціях поблизу Кримського агресор застосував озброєння БМП, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На підступах до Новоолександрівки і Луганського росіяни били з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Унаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці Об'єднаних сил зазнали поранень, ще один захисник - бойового травмування.

Українські військовослужбовці відповіли загарбникам на обстріли. За даними розвідки, 11 червня бійці ООС знищили 8 російських окупантів і ще щонайменше 8 поранили.

Від початку доби 12 червня російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" обстріляли з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів українські опорні пункти неподалік населеного пункту Луганське.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" біля Верхньоторецького агресор застосував по Об'єднаних силах гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Втрат унаслідок цих обстрілів не зафіксовано. Українські військові відповіли на ворожі провокації вогнем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb