Француз подав до суду на роботодавця через “нудну роботу”. Й відсудив 50 тисяч євро

Парижанин Фредерік Деснард подав до суду на компанію, у якій працював впродовж чотирьох років. Причиною позову стало те, що він вважав свою роботу нудною й це негативно позначилось на його психічному стані

Про це пише The Times.

Після тривалого розгляду справи суд вирішив задовольнити позов і зобов’язав роботодавця, парфумерну компанію "Interparfums", виплатити Деснарду компенсацію у розмірі 50 тисяч євро.

Француз звернувся до суду у 2016 році. Він поскаржився, що на роботі у нього була дуже невелика кількість справ. Всі чотири роки він виконував одні й ті ж обов’язки, а це пригнічувало його та зрештою викликало депресію.

"Нікого не хвилювало, я приїхав в 9 або 10 ранку. Мені треба було купити якесь офісне приладдя - кілька аркушів паперу - і тоді мій робочий день закінчувався", - розповів Деснард. Його адвокати заявили, що через таку нудну роботу у нього навіть стався епілептичний напад під час управління автомобілем.

Як повідомляв французький журнал Le Dauphine, Деснард мав посаду "керівника загальних служб". Його зменшення навантаження збіглося з "закінченням контракту на найбільшу торгову марку, над якою працювала"Interparfums". 

Одак, за французьким законодавством роботодавець не може просто звільнити працівника, якщо його робота більше не потрібна. У такому випадку компанія сподівається, що працівник звільниться за власним бажанням.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb