Нардепи звернуться до Венедіктової для реєстрації факту правопорушення, - Головань про стеження за Порошенком

Адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що група нардепів звертається з письмовими зверненнями до генпрокурора Ірини Венедіктової для реєстрації кримінального правопорушення через незаконне стеження

Про це він заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV

"У нашому випадку був потужний і серйозний брифінг пана Артура (Герасимова - ред.) про факт незаконного стеження. Але ми не впевнені, що так уважно слідкує пані Венедіктова. Я думаю дуже широко розійшлась ця новина мережею і суспільством. Тому група нардепів звертається додатково з письмовими зверненнями до генпрокурора, щоб за тими фактами, що були оприлюднені, щоб згідно з законом протягом 24 год були зареєстровані кримінальні правопорушення", - зазначив Головань. 

Адвокат наголосив, що є підстави реєстрації статтей про незаконне стеження, втручання у діяльність державного діяча та перевищення повноважень правоохоронцями.

"Ми вважаємо, що там є підстави до реєстрації 182 статті Кримінального кодексу, що має на увазі незаконне стеження. Є там 344 стаття. Мається на увазі перешкоджання, втручання у діяльність державного діяча. І думаю, що там є 365 стаття. Мова йде про перевищення повноважень працівником правоохоронних органів. Оскільки там підроблені номерні знаки автомобіля свідчать про те, що ці не встановлені особи на автомобілях, на яких здійснювалось стеження, це могли бути працівники правоохоронних органів", - сказав Головань.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb