Перевірка декларацій та режиму роботи пунктів пропуску: Держмитслужба запустила новий портал

В Україні запустили вебпортал з інтерактивною картою роботи пунктів пропуску на час карантину, можна дізнатися митну вартість імпортованого авто, а також здійснити перевірку митної декларації

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби.

Держмитслужба запустила запустила новий офіційний вебпортал, на якому розміщена мапа роботи пунктів пропуску .

"На вебпорталі є інтерактивна карта роботи пунктів пропуску на час карантину. На ній позначені усі пункти пропуску - відкриті та закриті, - і для пасажирського (в т.ч. пішохідного), і для вантажного сполучення. Інформація на карті постійно оновлюється, враховуючи поступове відкриття пунктів пропуску", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на вебпорталі за допомогою інтерактивного модулю аналітики імпортно-експортних операцій можна дізнатися середню митну вартість імпортованого авто з різних країн. 

"Досить просто на вебпорталі можна перевірити автомобіль за VIN-кодом та пересвідчитись, що він дійсно пройшов митне оформлення в Україні і завезений легально, зі сплатою усіх зборів (інформація доступна з 2014 року)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на вебпорталі міститься інформація, коли громадянам слід прямувати на зелений, а коли - на червоний коридори при перетині кордону; для бізнесу - які товари заборонені, а які мають обмеження (квоти) для переміщення. 

Представники бізнесу в особистому кабінеті можуть онлайн здійснити перевірку митної декларації, отримати інформацію щодо класифікації товарів, рахунків для сплати митних платежів та ін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb