Сім нардепів подали заяви про взяття Стерненка на поруки, - Юрчишин

Нардеп фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявив, що сім народних депутатів подали заяви про взяття на поруки активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють у вчиненні умисного вбивства

Пр це Юрчишин повідомив журналістці Еспресо.TV. під стінами Шевченківського суду.

"Я вже подав заяву, прохання про поруки для Сергія Стерненка. Так само робили кілька депутатів нашої фракції. Загалом буде близько семи осіб. Так само є депутати інших фракцій", - сказав нардеп.

Юрчишин зазначив, що наразі йому намагаються інкримінувати вбивство людини.

"Правосуддям це назвати важко, скоріше це "кривосуддя". Фактично йому намагаються інкримінувати вбивство людини. Хоча після третього нападу на нього, в результаті самозахисту загинула людина. В такому випадку юридичне трактування - це самозахист. Зараз намагаються вчинити реванш і, напевно, покарати за те, що він вижив після такої кількості нападів", - повідомив нардеп.

За словами Стерненка наразі народні депутати намагаються організувати прохід до суду, а процес розгляду справи не відбувається.

"Поручителів багато. Мусора не хочуть їх пускати в суд, що є грубим порушенням процесу та мого права на захист. Народні депутати намагаються організувати прохід в суд, зайшло біля десятка людей. Поки процес стоїть", - написав Стерненко в Tеlеgram.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb