Справа Стерненка: суд оголосив перерву до понеділка

Наприкінці засідання прокурор, клопотання про відвід якого захист надавав суду, заявив, що Стерненко наніс покійному нападнику удар правою рукою, посилаючись на експертизу, де вказана ліва

Про це активіст Сергій Стерненко повідомив у соцмережах.

"Прокурор каже що я наніс Кузнецову поранення ножем, який тримав у правій руці. Це ж він разом зі слідчим написав у підозрі. Але в експертизі, на яку посилається цей же прокурор, малюнки з ножем зображені у лівій руці", - відзначив активіст.

Народний депутат Гео Лерос, якого запросили в якості свідка зазначив: 

"Прокурор Радіонов (прокурор, який свого часу відмовився підписувати Стерненку підозру, - Ред.) під час засідань ТСК повідомив що йому надходили неправомірні вказівки від керівництва Офіса Генпрокурора про повідомлення Стерненку про підозру. Також йому казали що варто відкидати перші дві судово-медичні експертизи трупа, а варто зважати тільки на третю."

Пізніше Шевченківський районний суд Києва відклав розгляд питання про запобіжний захід Стерненку на понеділок. Засідання продовжиться 15 червня о 10:00.

  • Нагадаємо, раніше адвокати активіста Сергія Стерненка подали на відвід судді Бугіля через те, що він розглядав справи майданівців. під судом та в його приміщенні кілька разів сталася штовханина громадян, які прийшли підтримати активіста з поліцією та охороною суду.
  • Також захист подав на відвід, за словами адвокатів, "ручного прокурора Венедіктової". Та повторно на відвід судді.
  • Сім народних депутатів подали заяви про взяття Стерненка на поруки 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb