Україна в ОБСЄ вимагає від РФ віддати захопленого на адмінкордоні з Кримом військовослужбовця

Україна вимагає від Росії звільнити українського військового Євгена Добринського, якого взяли під варту в анексованому Криму після його зникнення на адмінкордоні півострова з Херсонською областю

Таку вимогу постійний представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк озвучив під час онлайн засідання Постійної ради цієї організації 11 червня. Відповідний текст заяви розміщений на сайті українського представництва при ОБСЄ.

"Число українських громадян, незаконно затриманих російською стороною, продовжує зростати. 30 травня український військовослужбовець зник безвісти поблизу адміністративного кордону між материковою Україною і окупованим Кримом. Як з’ясувалося пізніше, він був викрадений російською спецслужбою, яка звинуватила його в так званому "порушенні державного кордону". Ми вимагаємо від російської сторони негайно звільнити його", – сказано в повідомленні.

У своїй заяві Україна знову закликала Росію припинити незаконну окупацію Криму, мілітаризацію морів і зупинити агресію проти України, в тому числі шляхом виведення збройних формувань.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb