Анджей Дуда виступив проти "агресивної сексуалізації" неповнолітніх: "Батьки мають право виховувати дітей згідно з власними переконаннями"

Кандидат в президенти Польщі, чинний глава цієї держави Анджей Дуда виступив за збереження традиційних польських культурних та морально-етичних цінностей. Особливо, коли це стосується виховання дітей

Про це він заявив на передвиборчому мітингу в місті Злотория, передає Еспресо.TV з посиланням на Dziennik.pl.

"Я кажу це саме тут, у найстарішому польському місті - Злоториї", - наголосив він.

"До конституційного принципу захисту сім'ї та конституційного права батьків виховувати дітей відповідно до власних переконань потрібно ставитися з усією серйозністю та відповідальністю", - зазначив президент Польщі.

Зокрема він виступив проти "нав'язування нашим дітям ідеології, з якою ми не погоджуємось" та "агресивної сексуалізації дітей, що ми як батьки не приймаємо".

"На це не може бути згоди і це повна відповідальність державних органів. Я беру на себе цю відповідальність. Батьки мають право виховувати дитину відповідно до власних переконань, і ніхто не має права якимось боком, через кухонні двері насильно змінювати цю дитину", - сказав Дуда.

Зупинившись на питаннях освіти та виховання неповнолітніх, президент Польщі зазначив, що "батьки повинні мати контроль над тим, що передається дітям".

"Це один із основних елементів реалізації конституційного права сім’ї та батьків на спокійне виховання дітей", - додав Дуда.

На його думку, "це той елемент, якого частина еліти в нашій країні не хоче поважати".

"Звідси критика, під яку я потрапив останніми днями", - пояснив польський президент.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb