Шість років тому ми звільнили Маріуполь,- Білецький

13 червня 2014 року добровольці з батальйону "Азов" під командуванням Андрія Білецького звільнити від російсько-терористичних сил місто Маріуполь Донецької області

Про це політик нагадав сьогодні у себе в Telegram, розповідає Еспресо.TV.

"Того дня хід війни міг змінитися абсолютно в інший бік. Якби в "азовців" щось не вийшло, якби мені не вдалося дотиснути командування і переконати, що Маріуполь треба брати терміново. Якби щось пішло не так, опорним пунктом армії РФ міг стати не тільки Донецьк, а й Маріуполь. Півмільйонне місто, стратегічні підприємства, потенційний сухопутний коридор до Криму. Це могло статися, якби ми просто слідували елементарним законам логіки. 16-ти і 18-річні добровольці після трьох тижнів підготовки, з "техніки" - тільки Камаз, власноруч обшитий листами броні, з військовим досвідом - дві людини на всю операцію. Але ми звільнили Маріуполь. Тому що користувалися не логікою, а мотивацією. І того дня були щасливими людьми. Битися разом і звільняти свою землю", - зазначив він.

"Вітаю з річницею жителів українського Маріуполя! Вітаю і дякую всім побратимам, з якими пліч-о-пліч ми звільнили місто", - звернувся Білецький до українців.

"За шість років українська армія, безумовно, виросла у підготовленості, озброєнні, укомплектованості. Але поки найбільший успіх, найбільше звільнене місто за цю війну - результат операції молодих хлопців у кросівках, для яких то був перший реальний бій. Тому що бажання і мотивація бійців - найбільший військовий ресурс. І у нас, добровольців, він нікуди не подівся. Тому наша Українська Перемога попереду", - наголосив засновник і перший командир "Азову".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb