У прифронтовому селищі Новотроїцьке поліцейські перевірили 527 громадян та 196 авто

Підрозділи Національної поліції провели заходи з метою попередження та розкриття злочинів, виявлення антигромадського елементу, стабілізації оперативної обстановки та забезпечення охорони публічного порядку та безпеки громадян на території Волноваської оперативної зони

Оперативно-профілактичні відпрацювання відбулися за наказом начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Миколи Семенишина та командуючого ООС генерал-лейтенанта Володимира Кравченка. Подробиці 13 червня 2020 року з'явилися на офіційному сайті Національної поліції України, передає Еспресо.TV.

У патрулюванні було задіяно 70 правоохоронців, серед яких - працівники управлінь карного розшуку та превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області, вибухотехнічної служби, Кінологічного центру, патрульної поліції, спецпризначенці КОРДу, співробітники поліції Волноваської оперативної зони, додані сили з інших областей та Національної гвардії України.

Під час відпрацювання було перевірено 527 громадян, завдяки чому виявлено 12 осіб у державному розшуку та 9 осіб, причетних до незаконних збройних формувань.

З метою встановлення випадків порушення правил безпеки дорожнього руху перевірено 196 транспортних засобів, у результаті чого складено 6 адміністративних протоколів.

На території приватного будинку було виявлено незаконний прийом металобрухту. Відомості про факт правопорушення внесено до Єдиного реєстру державних розслідувань за попередньою кваліфікацією - ст. 213 "Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом" Кримінального кодексу України.

За порушення норм дозвільної системи складено 3 адміністративних протоколи та вилучено одну одиницю мисливської зброї за порушення умов зберігання.

Також на околиці населеного пункту було виявлено гранату Ф-1, встановлену за принципом "розтяжка". Співробітники вибухотехнічної служби вилучили вибуховий пристрій та  передали для подальшого знищення до ДСНС.

"Оперативний стан у Волноваському районі залишається контрольованим. Поліція продовжує забезпечувати безпеку населення в штатному режимі", - підсумували у Нацполіції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb